Diensten

Thermografie bij koel installaties

Diensten van Thermografiekeur

Thermografiekeur is een volledig onafhankelijk, gecertificeerd thermograaf, drone piloot, blowerdoortester en energieadviseur. Wij zijn specialist in vochtproblemen, isolatiegebreken en tochtklachten. Onze diensten bestaan onder meer uit gebouw thermografie, de inspectie van zonnepanelen en thermografisch onderzoek in de industrie. Daarnaast geven wij energieadvies, doen we binnenklimaat onderzoek en luchtdichtdichtheidsmetingen met blowerdoor.

Thermografie

Bij gebouw thermografie maakt Thermografiekeur gebruik van warmtebeeldcamera’s met een hoge resolutie. Zo’n camera kan warmte te meten en om te zetten in beeld. Een groot voordeel van thermografie is dat onzichtbare problemen snel en zonder breekwerk duidelijk worden gemaakt. Zo is met thermografie precies te zien waar in een gebouw warmte verloren gaat, waar zich lekkages bevinden of waar condensatie en schimmel kan ontstaan. Verder kan met gebruik van thermografie worden gecontroleerd of de installaties voor verwarming en koeling juist functioneren.

Thermografie bij zonnepanelen

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 20% van alle zonnestroom installaties fouten vertoont. Hierbij kan het gaan om productiefouten, installatie fouten en gebreken door veroudering en vervuiling. Thermografie bij zonnepanelen is een efficiënte manier om deze fouten op te sporen. Zo kunnen rendementsverlies, onveilige situaties en brandgevaar bij zonnepanelen worden vermeden. Bij grote aantallen zonnepanelen op zonneparken maken wij gebruik van een professionele inspectie drone voorzien van een warmtebeeldcamera

Blowerdoor

Een luchtdichtheidstest wordt door Thermografiekeur uitgevoerd met een zogenaamde blowerdoor. Een blowerdoor is een grote ventilator die in een deuropening wordt geplaatst. Tijdens een blowerdoortest meten wij het verlies door de gebouwschil als gevolg van naden & kieren . Omdat het warmteverlies van een gebouw voor een belangrijk deel door de luchtdichtheid van de gebouwschil wordt bepaald kan een blowerdoortest een grote bijdrage aan energiebesparing leveren.

Enkele voorbeelden van onze diensten

Energieadvies

Thermografiekeur geeft uitgebreid energieadvies voor woningen, appartementen en utiliteitsgebouwen. Hierbij maken wij gebruik van Blowerdoor, thermografie en/of kunstmatige rook. Zo brengen wij isolatiegebreken, vochtproblemen en de locaties van naden kieren in beeld. Na het herstel van aangetroffen gebreken en de uitvoering van energiebesparende maatregelen valt er tot wel 70 procent op de energiekosten te besparen!

Thermografiekeur

Thermografiekeur is een onafhankelijk adviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Maak ook gebruik van onze diensten, wij zijn de partner van gebouweigenaren, aannemers, architecten, industriën en overheden in energiebesparing, lekdetectie, blowerdoor & thermografie (ITC Level 3 gecertificeerd).

Datum 15 juni 2020 Thermografiekeur