Vloerverwarming

Thermografie vloerverwarming

Vloerverwarming

Wil je verbouwen, maar is het niet bekend waar de leidingen van de vloerverwarming lopen? Neem dan contact op met Thermografiekeur. Door middel van thermografie kan Thermografiekeur de verwarmingsleidingen precies lokaliseren. Vervolgens tekenen wij het patroon van deze leidingen uit op de vloer, zodat je zonder risico op schade in de vloer kunt breken, boren of zagen.

Lek vloerverwarming

Een lek in je vloerverwarmingssysteem is met het blote oog lastig op te sporen. Een duidelijke aanwijzing dat er een lek in het systeem te vinden is wanneer er drukverlies optreedt. Hoe groter het drukverlies, hoe groter de lekkage. Wanneer je vermoed dat je verwarming lekt is het zaak om dit snel op te laten sporen voordat er kostbare gevolgschade ontstaat.

Lek opsporen met thermografie

Met gebruik van thermografie kan Thermografiekeur een lek in de vloerverwarming opsporen. Een lek in een leiding geeft een duidelijk herkenbaar warmtebeeld in de vorm van een uitwaaierende vlek, die met een warmtebeeldcamera waar te nemen is. Thermografie maakt het hierdoor vaak mogelijk om een plaatselijke reparatie aan uit te voeren zonder dat de hele vloer opengebroken hoeft te worden.

Thermografie voorkomt kosten

Door het gebruik van thermografie bij lekdetectie kunnen in veel gevallen hoge kosten van reparaties en vervolgschade worden voorkomen. Wanneer de verzekeringmaatschappij de kosten van de reparatie van je vloerverwarmingssuysteem op zich neemt worden ook de kosten van het onderzoek met gebruik thermografie in vergoed.

Energiekeurplus

Thermografiekeur is onderdeel van Energiekeurplus, jouw partner in energiebesparing, energieadvies, binnenklimaat, thermografie – ITC Level 3 – & Blowerdoor. Wij werken op afspraak in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

De kosten van thermografie bij vloerverwarming

De kosten van een thermografie inspectie bij een vloerverwarming zijn vanaf €295 voor een woning. Voor een bedrijfspand geven wij graag een offerte op maat!

Ja, ik wil graag een thermografie inspectie van een vloerverwarmingssysteem aanvragen!

Vloerverwarming
Straatnaam & huisnummer
Postcode
Woonplaats
Datum 15 juni 2019 Thermografiekeur