Zonnepanelen

Thermografie bij zonnepanelen in Groningen, Friesland en DrentheThermografie bij zonnepanelen

De interesse in zonnepanelen is de laatste jaren in Nederland sterk toegenomen. Duurzame energie is momenteel zelfs een “hot item”. Dit is eigenlijk heel logisch. Want door de sterk gestegen stroomprijs en energiebelasting en de sterk gedaalde prijzen van zonnepanelen zijn ze zelfs in ons natte klimaat al snel rendabel. Er worden dan ook in snel tempo zonnepanelen geplaatst door een sterk groeiend aantal installateurs.

Veel zonnepanelen vertonen fouten

Maar haal jij het maximale rendement wel uit je zonnepanelen? Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 20% van alle zonnestroom installaties fouten vertoont! Vaak zorgen defecte bypass dioden, slechte contacten, breuken of kortsluiting in zonnecellen voor gereduceerd rendement. De opbrengst van zonnepanelen kan hierdoor sterk tegenvallen. Bovendien kunnen defecte zonnepanelen leiden tot onveilige situaties en brandgevaar!

Thermografie inspectie

Hoe controleer je of zonnepanelen optimaal werken, voorkom je risico’s én weet je zeker dat je alle potentiële energie uit de zonnepanelen haalt? Door zonnepanelen te laten controleren met gebruik van thermografie worden defecten snel opgespoord. Zo ben je zeker dat je investering in zonnepanelen ook werkelijk rendement oplevert!

Wanneer laten inspecteren?

Het is aan te raden kort na de installatie van zonnepanelen een thermografie inspectie uit te laten voeren. Eventuele fouten in het systeem kunnen dan onmiddellijk door de installateur worden verholpen zonder dat veel rendement verloren gaat. Een ander aangewezen moment voor een thermografisch onderzoek is even voor het vervallen van de garantie termijn. Eventuele aangetroffen problemen kunnen dan nog onder garantie worden verholpen. Daarnaast is het natuurlijk aan te raden om zonnepanelen waarvan de opbrengst tegenvalt op korte termijn te laten onderzoeken..

Voordelen van thermografie bij zonnepanelen

Een inspectie van zonnepanelen met thermografie heeft een aantal grote voordelen.
Thermografie is een contactloze inspectie methode, de zonnestroom installatie hoeft niet te worden uitgeschakeld maar de inspectie kan tijdens gebruik worden uitgevoerd. Defecten aan zonnepanelen worden direct zichtbaar met thermografie, zelfs effecten van schaduwwerking zijn met thermografie te waar te nemen.

Omstandigheden bij thermografie

Bij een thermografisch onderzoek van zonnepanelen is het belangrijk dat de weersomstandigheden hiervoor geschikt zijn. Een belangrijke voorwaarde is bijvoorbeeld dat de zon schijnt, er is een minimale zon instraling van 600 a 700W/m2 nodig om problemen te kunnen waarnemen.

De kosten voor een van een thermografie inspectie zijn afhankelijk van het aantal zonnepanelen.

Ja, ik wil graag een offerte voor een thermografie inspectie voor zonnepanelen aanvragen!

Datum 5 mei 2018 Thermografiekeur