Gebouw thermografie

Thermografiekeur is specialist in gebouw thermografieGebouw thermografie voorkomt kosten

Slecht geïsoleerde gevels en daken zijn de belangrijkste oorzaken van energieverlies bij woningen, kantoren en bedrijfsgebouwen. Omdat de kosten van energie in Nederland al decennia lang zijn gestegen kan een thermografie inspectie door een deskundig thermograaf zich al snel weer terug verdienen.

Gebouw thermografie toont gezondheidsrisico’s

Slechte isolatie en warmtelekken veroorzaken bovendien een oncomfortabel, vaak zelfs ongezond binnenklimaat. Door warmtelekken en isolatieproblemen krijgen tocht, vocht en schimmels vrij spel. Zij kunnen een bedreiging vormen voor de gezondheid van de bewoners of werknemers. Met gebruik van thermografie is aan te tonen op welke plaatsen het risico op vochtproblemen door condensatie en schimmelvorming bestaat.

Gebouw thermografie toont warmteverlies

De beste manier om kieren en isolatie problemen in een gebouw op te sporen is door middel van een thermografische inspectie. Thermografiekeur brengt door middel van warmtebeelden luchtlekken, koudebruggen en isolatieproblemen duidelijk zichtbaar in beeld. Een warmtebeeldfoto maakt warmteverschillen namelijk goed zichtbaar en hierdoor kunnen veel voor het blote oog onzichtbare problemen duidelijk worden gemaakt. Een thermografische inspectie van Thermografiekeur geeft een helder inzicht in de maatregelen die nodig zijn om het energieverbruik in een gebouw te verlagen en tegelijk het binnenklimaat gezonder en comfortabeler te maken.

Thermografie ter controle van isolatie

Thermografiekeur kan aan de hand van warmtebeelden controleren of de isolatie goed is aangebracht nadat je een woning of bedrijf hebt laten verbouwen of isoleren. Zo zijn mogelijke problemen ten gevolge van koudebruggen door ontbrekende of onnauwkeurig aangebrachte isolatie aan te tonen. Met een helder inspectierapport kan een aannemer precies zien waar problemen zijn aangetroffen zodat deze hersteld kunnen worden voordat er mogelijk schade aan constructies ontstaat.

Voorbereidingen thermografie

Hieronder lees je een aantal voorbereidingen die een woning- of gebouweigenaar dient te treffen vóór de aanvang van een thermografie inspectie:

  • Stel de buren van onze werkzaamheden op de hoogte. Wanneer onze thermograaf in het donker wordt verward met een inbreker leidt dit tot kostbaar tijdsverlies, ook kan dit ervoor zorgen dat de thermografie inspectie moet worden afgebroken.
  • Laat de thermostaat de avond van te voren op kamertemperatuur staan, om voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten te creëren.
  • Probeer een gelijkmatige temperatuur verdeling in het pand te bereiken, draai de radiatoren overal open én zet de deuren in het pand open zodat de warmte zich goed kan verdelen.
  • Sluit alle ramen, deuren naar buiten en zet ook alle ventilatieroosters dicht.
  • Plaats geen grote obstakels voor het te inspecteren object, zij ontnemen ons het zicht. Parkeer je auto niet op de oprit maar op enige afstand langs de weg.
  • Laat tuinhekken, schuttingdeuren e.d. los zodat wij ongehinderd rond het pand kunnen lopen.

Afspraak maken voor thermografie

Wil je een woning of een bedrijfsgebouw door Thermografiekeur laten onderzoeken? Neem dan op tijd contact op. Wanneer de omstandigheden geschikt zijn voor een thermografische inspectie nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

De kosten van een thermografische inspectie voor een woning zijn vanaf €295. Voor de thermografie inspectie van een bedrijfspand of van overige gebouwen geven wij graag een offerte op maat.

Ja, ik wil graag een thermografisch onderzoek aanvragen!

Datum 5 mei 2018 Thermografiekeur