Gebouwthermografie Level 3

Gebouwthermografie

ITC Level 3 gecertificeerd expert in gebouwthermografie

Home » Thermografie » Thermografie gebouw

Slecht geïsoleerde gevels en daken zijn de belangrijkste oorzaken van energieverlies bij woningen, kantoren en bedrijfsgebouwen. Daarnaast zijn naden & kieren, vocht en isolatiegebreken verantwoordelijk voor veel schade en comfortproblemen. Omdat de kosten van energie in Nederland al decennia lang zijn gestegen kan een thermografie inspectie door een deskundig thermograaf zich al snel weer terug verdienen.

Thermografie toont gezondsheidsrisico’s

Isolatiegebreken en warmtelekken veroorzaken een oncomfortabel, vaak zelfs ongezond binnenklimaat. Door warmtelekken en isolatieproblemen krijgen tocht, vocht en schimmels vrij spel in woningen en bedrijfsgebouwen. Zij kunnen een bedreiging vormen voor de gezondheid van de bewoners of werknemers. Met gebruik van thermografie is aan te tonen op welke plaatsen het risico op vochtproblemen door condensatie en schimmelvorming bestaat.

Gebouwthermografie toont warmteverlies en gebreken

De beste manier om naden & kieren en isolatiegebreken in gebouwen op te sporen is door middel van een gebouw thermografie tijdens een blowerdoortest. Zo brengen wij luchtlekken, koudebruggen, lekkages en isolatiegebreken haarscherp in beeld. Een warmtebeeld maakt warmteverschillen zichtbaar, hierdoor worden veel onzichtbare problemen in één oogopslag duidelijk. Gebouwthermografie en een blowerdoortest geven je een helder inzicht in de maatregelen die nodig zijn om schade te voorkomen, het energieverbruik te verlagen en het binnenklimaat gezonder en comfortabeler te maken.

Thermografie ter controle van isolatie

Thermografiekeur kan aan de hand van warmtebeelden controleren of de isolatie goed is aangebracht nadat je een woning of bedrijf hebt laten verbouwen of isoleren. Zo zijn mogelijke problemen ten gevolge van koudebruggen door ontbrekende of onnauwkeurig aangebrachte isolatie aan te tonen. Met een helder inspectierapport kan een aannemer precies zien waar problemen zijn aangetroffen zodat deze warmtelekken hersteld kunnen worden voordat er mogelijk schade aan constructies ontstaat.

Voorbereidingen voor thermografie

Hieronder lees je een aantal voorbereidingen die een woning- of gebouweigenaar dient te treffen vóór de aanvang van een thermografie inspectie:

  • Stel de buren van onze werkzaamheden op de hoogte. Wanneer onze thermograaf in het donker wordt verward met een inbreker leidt dit tot kostbaar tijdsverlies, ook kan dit ervoor zorgen dat de thermografie inspectie moet worden afgebroken.
  • Laat de thermostaat de avond van te voren op kamertemperatuur staan, om voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten te creëren.
  • Probeer een gelijkmatige temperatuur verdeling in het pand te bereiken, draai de radiatoren overal open én zet de deuren in het pand open zodat de warmte zich goed kan verdelen.
  • Sluit alle ramen, deuren naar buiten en zet ook alle ventilatieroosters dicht.
  • Plaats geen grote obstakels voor het te inspecteren object, zij ontnemen ons het zicht. Parkeer je auto niet op de oprit maar op enige afstand langs de weg.
  • Laat tuinhekken, schuttingdeuren e.d. los zodat wij ongehinderd rond het pand kunnen lopen.

Afspraak maken voor gebouwthermografie

Wil je een woning of een bedrijfsgebouw door ons laten onderzoeken? Neem dan op tijd contact op. Wanneer de omstandigheden geschikt zijn voor een thermografische inspectie nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

De kosten van gebouwthermografie

De kosten van een thermografisch onderzoek een woning zijn vanaf €395 voor een inspectie. Voor een uitgebreid bouwkundig onderzoek, de inspectie van een bedrijfspand en andere grote gebouwen geven wij graag een offerte op maat.