Thermografie

Bij thermografie maken wij gebruik van geavanceerde warmtebeeldcamera ‘s. Zo’n camera kan de infrarood straling van warmte te meten en omzetten in beeld. Op een warmtebeeld van een gebouw is door middel van kleurverschillen precies te zien waar het gebouw warmte verliest door bijvoorbeeld koudebruggen, slechte of ontbrekende isolatie. Ook vochtproblemen en loslatend pleisterwerk brengen wij met thermografie haarscherp in beeld.

Dankzij een thermografisch onderzoek van Thermografiekeur zijn wij eindelijk af van de kou & tochtklachten in huis!

Thermografiekeur is expert in thermografie

Wij hebben een uitzonderlijk hoog opgeleide thermograaf – ITC Level  3 gecertificeerd – en zijn in het bezit van geavanceerde warmtebeeldcamera’s. Thermografiekeur kan onder meer helpen bij het opsporen van de oorzaak van klachten zoals: isolatieproblemen, vochtproblemen, water- en luchtlekken, schimmel en tochtklachten in huis

De voordelen van thermografie

Thermografie is uitstekend geschikt voor vele soorten inspecties in gebouwen en aan installaties. Zoals bijvoorbeeld de controle van zonnepanelen met een tegenvallende opbrengst of de inspectie van elektrische installaties op slechte verbindingen die mogelijk tot kortsluiting of zelfs tot brand kunnen leiden. Ook de kwaliteit van gebouwen op het gebied van luchtdichtheid kan er mee in beeld worden gebracht. Verder kunnen lekken in een CV leidingen, vloerverwarmingssystemen of in platdakconstructies worden opgespoord. Dit alles snel en op afstand, zonder kostbaar breekwerk en zonder dat installatie hoeven worden stilgelegd.

Omstandigheden

Onderzoek naar warmteverlies en isolatieproblemen in een gebouw vereist specifieke omstandigheden. Bij een inspectie van een gebouw is belangrijk is dat er voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten bestaat. Een minimaal verschil van 10 graden Celsius is voor een inspectie op het gebied van isolatieproblemen vereist. Ook is het bij een inspectie belangrijk dat de zon geen verstoringen in het warmtebeeld geeft. Thermografiekeur voert om deze reden thermografie inspecties uit bij koele weersomstandigheden, vanaf 5 graden, vóór zonsopkomst.

Afspraak maken

Wil je een woning of een bedrijfsgebouw thermografisch laten onderzoeken door Thermografiekeur? Neem dan op tijdig contact op, wij lopen van te voren een aantal vragen over het gebouw en de eventuele te onderzoeken problemen door. Zodra de weersomstandigheden juist zijn voor een inspectie nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

Voorbereidingen bij thermografie

Hieronder lees je een aantal voorbereidingen die een woning- of gebouweigenaar dient te treffen vóór de aanvang van een thermografische inspectie:

  • Stel de buren van onze werkzaamheden op de hoogte. Wanneer onze thermograaf in het donker wordt verward met een inbreker leidt dit tot kostbaar tijdsverlies, ook kan dit ervoor zorgen dat de thermografie inspectie moet worden afgebroken.
  • Laat de thermostaat de avond van te voren op kamertemperatuur staan, om voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten te creëren.
  • Probeer een gelijkmatige temperatuur verdeling in het pand te bereiken, draai de radiatoren overal open én zet de deuren in het pand open zodat de warmte zich goed kan verdelen.
  • Sluit alle ramen, deuren naar buiten en zet ook alle ventilatieroosters dicht.
  • Plaats geen grote obstakels voor het te inspecteren object, zij ontnemen ons het zicht. Parkeer je auto niet op de oprit maar op enige afstand langs de weg.
  • Laat tuinhekken, schuttingdeuren e.d. los zodat wij ongehinderd rond het pand kunnen lopen.

Enkele voorbeelden van thermografie

Thermografiekeur

Thermografiekeur is onderdeel van Energiekeurplus, ITC Level 3 gecertificeerd expert in thermografie en blowerdoortest. De kosten van een basis thermografie inspectie voor een woning zijn vanaf €350. Voor een inspectie van een bedrijfsgebouw of een ander object geven wij graag een offerte op maat.

Ja, ik wil graag een thermografie inspectie aanvragen!

Thermografie
Straatnaam & huisnummer
Postcode
Woonplaats