Rookproef

Thermografiekeur gebruikt een blowerdoordtest en rookproef om de plaats van luchtlekken aan te tonen.Rookproef & Blowerdoor

Bij een luchtdichtheidstest maken wij gebruik van een Blowerdoor. Met onze Blowerdoor apparatuur kan een gebouw in onder- of overdruk worden gebracht. Gelijktijdig wordt het verlies dat door luchtlekken in het gebouw plaatsvind met een drukmeter gemeten. Daarnaast maakt Thermografiekeur gebruik van een rookproef met kunstmatige rook of van thermografie om luchtlekken te lokaliseren zodat zij hersteld kunnen worden.

Luchtlekken

Luchtlekken zijn de oorzaak van veel problemen in woningen en gebouwen. Denk daarbij aan tochtklachten, geluidsoverlast, aantasting van de constructie door interne condensatie en zelfs brandgevaar. Bovendien zijn luchtlekken één van de grootste oorzaken van warmteverlies in woningen en gebouwen omdat kostbare warmte door ongecontroleerde in- & ex-filtratie verloren gaat. Door de grootste luchtlekken op te sporen en af te dichten is in veel gebouwen een energiebesparing van 20 tot wel 40% mogelijk!

Rookproef toont luchtlekken

Om tochtklachten, energieverlies en aantasting van gebouwconstructies vanwege vochtproblemen door condensatie te kunnen verhelpen moet eerst de locatie van luchtlekken worden vastgesteld. Daarna de aangetroffen naden en kieren kunnen worden afgedicht. Een rookproef met onschadelijke kunstmatige rook is hiervoor een zeer doeltreffende methode. Door middel van het gebruik van rook en een Blowerdoor is de locatie van luchtlekken duidelijk zichtbaar te maken.

Veel voorkomende plaatsen van luchtlekken

Veel voorkomende plaatsen waar tijdens een luchtlekken worden aangetroffen zijn de aansluitingen rond ramen en deuren, bij kabel doorvoeren, bij de aansluitingen van vloeren op gevels en die van gevels op daken. Wanneer doorvoeren door een vloer niet goed zijn afgedicht bestaat het risico dat de kwaliteit van het binnenklimaat wordt aangetast doordat schadelijke, kankerverwekkende bodemgassen, zoals radon kunnen binnentreden.

De kosten voor een luchtdichtheidstest van een woonhuis inclusief rookproef zijn vanaf €349. De kosten van een rookproef voor andere toepassingen zijn afhankelijk van de opdracht, vraag hiervoor naar de mogelijkheden via onderstaand formulier.

Ja, ik wil graag een offerte voor een luchtdichtheidstest in combinatie met een rookproef aanvragen!

Datum 9 april 2017 Thermografiekeur