Plat dak

Plat dak lekkage inspectie met thermografie

Plat dak lekkage

De plaats van een lekkage in een plat dak is zonder het gebruik van thermografie of UV lekdetectie meestal moeilijk te bepalen. Op de plaats waar de gevolgen van een lekkage zichtbaar worden zijn is zelden de oorzaak van de daklekkage te vinden. Thermografiekeur is gespecialiseerd in diverse lektedectie methoden en helpt graag bij het opsporen van lekkage problemen.

Dak inspectie met thermografie

Bij een plat dak inspectie hanteren wij verschillende methodes. Bij de eerste maken wij gebruik van de warmte van een warmtebeeldcamera. Op zonnige dagen na zonsondergang koelt het platte dak af. Maar op de plaats van een lekkage gaat dit trager dan bij het overige dak. Naar mate het verder afkoelt wordt een steeds kleinere plek zichtbaar waar de lekkage zich bevindt. Zo is het lek met thermografie duidelijk in beeld te brengen. Een tweede methode die wij gebruiken voor een plat dak inspectie is door op een koude onbewolkte dag de binnentemperatuur op te stoken en vervolgens met gebruik van thermografie aan de hand van het warmtebeeld dat op het dak ontstaat, te controleren waar zich lekken bevinden .

Thermografie voorkomt kosten

Met gebruik van thermografie is een lekkage in een plat dak in de meeste gevallen zeer goed op te sporen. Door het gebruik van thermografie kan flink op de herstelkosten worden bespaard. De lekkage in het dak kan plaatselijk worden gerepareerd. Het dak hoeft dus niet het tegen hoge kosten in zijn geheel te worden vervangen.

Omstandigheden bij thermografie

Een inspectie met gebruik van thermografie vereist speciale weersomstandigheden. Het is belangrijk is dat er voldoende temperatuurverschil bestaat om een lekkage in een dak zichtbaar te maken. Een minimaal verschil van 10 graden Celsius is noodzakelijk. Ook is het bij thermografie belangrijk dat de zon, harde regen en wind geen verstoringen geven.

Thermografie rapport

Energiekeurplus levert na een dak inspectie een helder thermografie rapport dat door de dakdekker gebruikt kan worden om de plaats van de reparatie te bepalen. Bovendien kan het thermografie rapport in veel gevallen worden gebruikt voor de verzekering, in dit geval worden ook de kosten van de plat dak inspectie vergoed.

Afspraak maken voor een plat dak inspectie

Wil je het platte dak van een woning of een bedrijfsgebouw laten onderzoeken door middel thermografie? Neem dan op tijd contact op. Wanneer de omstandigheden geschikt zijn voor een plat dak inspectie nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

De kosten van een plat dak inspectie

De kosten van een thermografie inspectie voor een plat dak van een woning zijn vanaf €349. Voor een plat dak inspectie van een bedrijfspand of van overige gebouwen geven wij graag een offerte op maat.

Ja, ik wil graag een plat dak inspectie met gebruik van thermografie aanvragen!

Lekdetectie
Straatnaam & huisnummer
Postcode
Woonplaats
Datum 15 juni 2019 Thermografiekeur