Thermografie scan

Bij een thermografie scan wordt gebruik gemaakt van een warmtebeeldcamera. Deze camera is in staat om warmte te meten en om te zetten in beeld. Een groot voordeel van thermografie is het onzichtbare problemen in één oogopslag duidelijk maakt. Zo is precies te zien waar in een woning of gebouw warmte verloren gaat door luchtlekken of koudebruggen of waar schimmelgroei kan ontstaan.

Thermografiekeur

Thermografiekeur heeft een speciaal opgeleide en zeer ervaren thermograaf – ITC Level 3 gecertificeerd – en is in het bezit van een geavanceerde warmtebeeld camera. Wij doen hiermee ondermeer thermografisch onderzoek naar warmteverlies, lekkages, tochtklachten en isolatieproblemen.

Toepassingen van thermografie

Thermografie kan in veel gevallen uitkomst bieden, het kan helpen bij het oplossen van vele van klachten zoals: isolatieproblemen, schimmelvorming, vochtproblemen, lekkage en tochtklachten. Ook maken wij gebruik van thermografie voor de controle van isolatie en bij het opsporen van lekken in vloerverwarming systemen en platte daken. Thermografie is een snelle, niet destructieve onderzoeksmethode en kan hoge kosten helpen voorkomen!

Omstandigheden voor thermografie

Een onderzoek naar warmteverlies en isolatieproblemen met gebruik van thermografie vereist speciale weersomstandigheden. Het is belangrijk is dat er voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten bestaat. Een minimaal verschil van 10 graden Celsius is noodzakelijk. Ook is het bij thermografisch onderzoek belangrijk dat de zon, harde regen en wind geen verstoringen geven. Vandaar dat wij onze inspecties in het algemeen uitvoeren bij koele rustige weersomstandigheden, vanaf 5 graden, vóór zonsopkomst.

Afspraak maken voor een thermografie scan

Wil je een thermografie scan laten uitvoeren voor een woning of een bedrijfsgebouw? Neem dan op tijd contact op, wij lopen van te voren een aantal vragen over het gebouw en de eventuele te onderzoeken problemen door. Wanneer de omstandigheden geschikt zijn voor een thermografisch onderzoek nemen wij contact op voor een definitieve afspraak.

Voorbereidingen thermografie scan

Hieronder lees je een aantal voorbereidingen die een woning- of gebouweigenaar dient te treffen vóór de aanvang van een thermografie scan:

 • Stel de buren van onze werkzaamheden op de hoogte. Wanneer onze thermograaf in het donker wordt verward met een inbreker leidt dit tot kostbaar tijdsverlies, ook kan dit ervoor zorgen dat de thermografie scan moet worden afgebroken.
 • Laat de thermostaat de avond van te voren op kamertemperatuur staan, om voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten te creëren.
 • Probeer een gelijkmatige temperatuur verdeling in het pand te bereiken, draai de radiatoren overal open én zet de deuren in het pand open zodat de warmte zich goed kan verdelen.
 • Sluit alle ramen, deuren naar buiten en zet ook alle ventilatieroosters dicht.
 • Plaats geen grote obstakels voor het te inspecteren object, zij ontnemen ons het zicht. Parkeer je auto niet op de oprit maar op enige afstand langs de weg.
 • Laat tuinhekken, schuttingdeuren e.d. los zodat wij ongehinderd rond het pand kunnen lopen.

Voordelen thermografie scan:

 • Snel
 • Kostenbesparend
 • Onafhankelijk onderzoek
 • Uitgebreide woning opname
 • Heldere rapportages

De kosten van thermografie voor een woning zijn vanaf €350. Voor een thermografie scan van een bedrijfspand of van overige gebouwen geven wij graag een offerte op maat.

Ja, ik wil graag een thermografie scan aanvragen!

Thermografie
Straatnaam & huisnummer
Postcode
Woonplaats
Datum 24 augustus 2019 Thermografiekeur