Utiliteit

Energielabel utiliteit

Energielabel utiliteit

Thermografiekeur is gecertificeerd EPA-U adviseur volgens de BRL 9500-03 9500-04. Wij voorzien een winkel, kantoor, school, sportcentrum, zorginstelling of overheidsgebouw van een officieël energielabel utiliteit of van een uitgebreid maatwerkadvies energiebesparing.

Het energielabel utiliteit

Een energielabel utiliteit deelt bedrijfsgebouwen met een gelijke gebruiksfunctie afhankelijk van de energie zuinigheid in klassen in. Deze klassen lopen van A tot G. Het energielabel utiliteit wordt bepaald op basis van de mate van isolatie van de vloer, de muren, de ramen en het dak. Ook wordt door de EPA-U adviseur gekeken naar de installaties voor verwarming, koeling, warm water, ventilatie, bevochtiging en duurzame technieken. Een energielabel is 10 jaar geldig na de opname datum en mag alleen worden vertrekt door een gecertificeerd EPA-U adviseur.

Verplicht energielabel utiliteit

Sinds 1 januari 2008 is een energielabel verplicht bij verhuur of verkoop en oplevering van een bedrijfspand. Nieuw is echter dat het voor ieder publiek toegankelijk gebouw groter dan 250 m2 verplicht is om te zijn voorzien van een energielabel én om dit label op een zichtbare plaats op te hangen. De ILT (inspectie leefomgeving en transport) controleert hierop namens de overheid. Bij niet voldoen aan deze verplichting kan een last onder dwangsom worden opgelegd van maar liefst €20.250!

Energielabel utiliteit aanvragen

Wil je zonder risico een utiliteitspand verhuren of verkopen vraag dan op tijd een offerte voor energielabel aan! De doorlooptijd blijkt in de praktijk vaak enkele weken te bedragen. Wij gaan er bij het bepalen van de prijs van uit dat er kopieën van bouwtekeningen (plattegronden, gevelaanzichten en doorsneden) beschikbaar worden gesteld. Ook is het noodzakelijk dat er voldoende informatie over de aanwezige installaties wordt verstrekt en dat er tijdens een opname van het pand iemand aanwezig is die in staat is om aanvullende informatie te verstrekken.

Wil je binnenkort een bedrijfspand verkopen of verhuren? Voorkom dan het risico op problemen na de overdracht en vraag tijdig een verplicht energielabel utiliteit bij Thermografiekeur. Wij geven hiervoor graag een offerte op maat!

Thermografiekeur

Thermografiekeur is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en de professionele markt. Wij zijn gespecialiseerd in het opstellen van energielabels, thermografie, Blowerdoor en in het geven van energieadvies in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Ja, ik wil graag een offerte aanvragen voor een EPA-U energielabel!   Thermografiekeur is specialist in EPA-U, wij voorzien een gebouw van een energielabel utiliteit

[contact-form-7 id=”2282″ title=”Energielabel utiliteit”]

Datum 1 september 2016 Thermografiekeur